Huiskoopadvies

Het kopen van een woning lijkt heel eenvoudig. U ziet uw droomhuis, maakt een afspraak voor bezichtiging en doet een bod. Wanneer de koop rond is, kunt u verhuizen. Helaas is de werkelijkheid in de meeste gevallen heel anders. Het kopen van een woning is doorgaans de grootste financiële transactie die u in uw leven doet.

De gemiddelde Nederlander staat twee of drie keer in zijn leven voor zo’n grote aankoop. Hiermee zijn vele mensen ervaringsdeskundige, maar dat wil niet zeggen dat ze een inhoudsdeskundige zijn op het gebied van woningtransacties. Daarom is het verstandig een vakman aan uw zijde te hebben. Iemand die dagelijks actief is met aankoop van onroerend goed en alle ‘ins and outs’ kent.

Uw woning is niet alleen een gebruiksgoed, maar ook een belegging. De investering die u doet is groot. U kunt Ter Hart bij de aankoop van uw woning ook zien als deskundige die er voor zorgt dat het financiële risico dat u neemt zorgvuldig en professioneel wordt bewaakt. Hij beoordeelt of de onderliggende waarde van de woning overeenkomt met het bedrag dat u bereid bent er voor te betalen. Zaken die wel eens uit het oog worden verloren, wanneer mensen helemaal verliefd zijn op een woning die ze op het oog hebben. En u weet, liefde maakt vaak blind. Ter Hart zorgt er voor dat de uiteindelijke beslissing een weloverwogen en verstandige is.

Lees alles over de verschillende aankooppakketten »

Uit de praktijk: “Een cliënt van mij, van wie ik een aankoopopdracht had, had grote interesse voor een woning die voor € 259.000 te koop stond. Op een gegeven moment waren de onderhandelingen zover dat de verkoper een koopsom van € 230.000 voorstelde. Mijn cliënt hoefde alleen nog maar akkoord te geven. Hij zag er toch vanaf, omdat zijn vrouw haar zinnen op iets anders had gezet. Uiteindelijk blijkt de woning twee maanden later alsnog verkocht te zijn voor € 250.000. Door iemand zonder aankoopmakelaar. Die persoon had dus bijna
€ 20.000 had kunnen besparen door een beroep te doen op een huiskoopadviseur.”