Kritisch oog

Wanneer u uw oog op een woning heeft laten vallen, is er een breed scala aan factoren die van invloed zijn op de uiteindelijke aankoop. Ter Hart neemt al deze zaken mee in zijn advies. De bouwkundige staat van het pand, de staat van onderhoud, eventuele bouwtechnische gebreken, omgevingsfactoren, kadastrale recherche en kadastrale bepalingen, bestemmingsplannen, juridische aspecten, overdrachtsvoorwaarden, contractuele verslaglegging, prijsonderhandelingen, fiscale consequenties, borgstellingen, technische en infrastructurele voorzieningen, de staat van de bodem, grondaspecten en taxatiewaarden zijn zomaar een greep uit de punten die Ter Hart voor u onderzoekt en verricht.

Wij zijn dagelijks met deze zaken bezig, in tegenstelling tot de gemiddelde huizenkoper. Zelfstandig een woning kopen brengt vaak met zich mee dat problemen pas na maanden of zelfs jaren aan het licht komen. In eerste instantie lijkt alles in orde, en pas veel later komen de ware gebreken van de woning naar voren. Door goed en professioneel onderzoek wordt dit voorkomen.

Uit de praktijk: “Een cliënt van mij, van wie ik een aankoopopdracht had, had grote interesse voor een woning die voor € 259.000 te koop stond. Op een gegeven moment waren de onderhandelingen zover dat de verkoper een koopsom van € 230.000 voorstelde. Mijn cliënt hoefde alleen nog maar akkoord te geven. Hij zag er toch vanaf, omdat zijn vrouw haar zinnen op iets anders had gezet. Uiteindelijk blijkt de woning twee maanden later alsnog verkocht te zijn voor € 250.000. Door iemand zonder aankoopmakelaar. Die persoon had dus bijna
€ 20.000 kunnen besparen door een beroep te doen op een huiskoopadviseur.”