Onderhandelingen

Bij onderhandelingen komt heel wat kijken. Zelf zou u best een eind kunnen komen. Maar wat als er bijna overeenstemming is? Of als u een bod doet dat de tegenpartij zegt te accepteren? Wat zijn uw juridische verplichtingen? Mag de verkoper nu wel of niet in onderhandeling met een tweede partij? Of wordt u dan tegen elkaar uitgespeeld? Wanneer bent u eigenlijk überhaupt in onderhandeling?

Wat als u wordt verteld dat de woning die u zo graag wilt hebben, drie geïnteresseerden over de vloer krijgt. Drie kopers, die elk een ander bod uitbrengen. Mag u trouwens als koper na een bod te hebben gedaan dat is geaccepteerd, hier de volgende dag nog vanaf zien? Mag u als geïnteresseerde een schroevendraaier in een kozijn steken?

Slechts een greep uit de vragen waar u mee te maken kunt krijgen. Vragen waar u lang niet altijd het antwoord op heeft. Ter Hart is op de hoogte van de meest actuele wetgeving op dit gebied, is geschoold in bouwkundige zaken en is dagelijks actief in de Friese woningmarkt. En niet onbelangrijk: Ter Hart is ten aller tijden onafhankelijk. Een vertrouwde partner bij zo een belangrijke beslissing.

Uit de praktijk: “Een cliënt van mij, van wie ik een aankoopopdracht had, had grote interesse voor een woning die voor € 259.000 te koop stond. Op een gegeven moment waren de onderhandelingen zover dat de verkoper een koopsom van € 230.000 voorstelde. Mijn cliënt hoefde alleen nog maar akkoord te geven. Hij zag er toch vanaf, omdat zijn vrouw haar zinnen op iets anders had gezet. Uiteindelijk blijkt de woning twee maanden later alsnog verkocht te zijn voor € 250.000. Door iemand zonder aankoopmakelaar. Die persoon had dus bijna
€ 20.000 kunnen besparen door een beroep te doen op een huiskoopadviseur.”