Referentie fam. Poiesz

Voor Wilger en Hielkje Poiesz heb ik de aankoop van hun droomplekje aan het water mogen verzorgen. Zij hadden een woonboerderij aan het water met voldoende ruimte voor de paarden op het oog.

“We wisten precies wat we wilden verbouwen aan de woning, daarvoor hebben we een architect ingeschakeld. We hadden het idee dat de vraagprijs aan de hoge kant was, maar wisten niet goed hoe we dit aan moesten pakken. Zeker bij zo’n bijzonder object. Daarom hebben wij Arno ter Hart ingeschakeld. Hij heeft ons veel werk uit handen genomen bij de aankoop van onze nieuwe huis. Naast uiteraard de onderhandelingen heeft hij ook de contacten met de notaris, gemeente en de belastingdienst gedaan. Hierbij hield hij ons steeds goed op de hoogte van de voortgang. De onderhandelingen verliepen moeizaam, maar Arno heeft toch nog flink wat van de vraagprijs af weten te krijgen.

Omdat er ook weiland bij de boerderij werd verkocht en er een kleine loods op het erf stond, was er achteraf onenigheid met de belastingdienst of hierover 2% of 6% overdrachtsbelasting moest worden gerekend. Arno heeft uiteindelijk namens ons bezwaar gemaakt en we hebben gelijk gekregen. Dat scheelde toch weer een behoorlijk bedrag aan overdrachtsbelasting.

De aankoop is erg prettig verlopen met een mooi resultaat!”