Taxaties

Een taxatie geeft de objectieve waarde van een woning. Ons kantoor heeft alle kennis in huis voor het verrichten van taxaties van woningen die onder andere nodig kunnen zijn in onderstaande gevallen:

  1. Koop en verkoop
  2. Hypothecaire financiering
  3. Scheiding
  4. Fiscale zaken, bijvoorbeeld een erfenis.

Ter Hart checkt de woning op verschillende punten: bouwkundige staat, afwerking, indeling, inhoud en oppervlakte. Verder houden wij ook rekening met de ligging, marktontwikkelingen, bestemmingsplannen en rechten en plichten die op het perceel rusten. Al deze zaken worden zorgvuldig en nauwkeurig vastgelegd in een taxatierapport.

Ter Hart bepaalt de waarde aan de hand van objectieve maatstaven. Persoonlijke omstandigheden of voorkeuren spelen hierbij geen rol.

Alle geïnspecteerde zaken zet Ter Hart voor u in een taxatierapport. Het door Ter Hart geleverde rapport wordt door alle instanties geaccepteerd. Ter Hart aangesloten bij NRVT, VastgoedCert, NWWI en TaxateursUnie.

Heeft u interesse in onze taxatieservice, vul dan het contactformulier in en dan nemen wij contact met u op.

Ga naar het contactformulier »

Uit de praktijk: “Een koper heeft mondeling overeenstemming bereikt over de koop van een boerderijtje. Dit boerderijtje wordt door de zoon van de overleden eigenaar verkocht. Voordat alles op papier wordt gezet geeft de koper zijn taxateur opdracht tot taxatie van het pand. Bij nader onderzoek door de taxateur blijkt echter dat in plaats van 6530 m², het perceel slechts 1320 m² groot is. Het resterende deel had vader al jaren geleden geschonken aan de kerk. Hierop besloot de koper af te zien van de koop, want hij was juist gevallen voor de ruimte en vrijheid om het huis.”